Evenemanget har redan varit!

torsdag 13 februari kl. 18:00 - 22:00

Äpple på tre vis: Must, cider och destillat med ostprovning och vindlande historia från Öland till Medelhavet

Boka biljett hos Nortic

Vad binder samman vår lokala historia med Medelhavets smaker? Följ med på en upplevelse för både smaklökar och sinne på Kalmar läns museum! Vi erbjuder fantastiska ostar tillverkade på södra Öland tillsammans med äpple på tre vis: must, cider och destillat. Vi kan försäkra er om nya insikter om vårat lokala kulturarv och dess koppling till Medelhavet samt vad som fungerar och inte fungerar i ostens och äppeldryckens underbara värld.

Om provningen:
Välkommen på en smakresa i ostens, äpplets och Kalmar historias anda. Vi provar ostar från Ölands Köksmejeri i kombination med lokala äppeldrycker.

Era ciceroner på resan är ostmakare Christer Delding från mejeriet i Alby, sommelier Eva Nina Hammarskjöld samt Gabriella Johansson, antikvarie för Kalmar läns museum.

Tillsammans smakar vi oss fram till de bästa kombinationerna av ost och äpple på tre vis: must, cider och destillat.

Christer och Eva Nina berättar om hur ostarna är gjorda, vad som är karaktäristiskt för dem och om vinerna som vi valt till. Gabriella Johansson ger er den historiska kopplingen mellan Medelhavets smaker och Öland.

Provningen tar ca. 90 minuter.

Pris för provning inklusive föreläsning. 395 kronor per person.

Som tillval kan du även online boka vår underbara helgrillade fläskkarré av Västerslätgris med rosmarin och äpple. Serveras med potatisgratäng och gräddsås. Pris: 169 kronor.

Eller om du föredrar ett vegetariskt alternativ kan du boka bakad sötpotatis fylld med fetaost, persilja, rostade kikärtor och olivolja. Serveras med tomatsallad och örtaioli. Pris: 149 kronor. 

Bokningsbara datum:
31 januari (rödvin), 13 februari (äpple), 13 mars (rödvin)

Varmt välkommen!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: 395 kronor. Som tillval serveras Västerslätgris med rosmarin och äpple, med potatisgratäng och gräddsås. Pris: 169 kronor.

Plats: Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Boka biljett hos Nortic

Kontaktperson:


Se vad som händer på museet idag.Vin, ostprovning och vindlande historia från Öland till Medelhavet

Vintagemode på Kalmar läns museum med mode, mat och dryck, inspirerat från tidens ideal!